Խնդրում ենք սպասել...

Հետաքրքիր է

Ինը մթերք, որոնք օգնում են պաշտպանվել արևից

02:10, շաբաթ, 24 հունիսի, 2017 թ.
Ինը մթերք, որոնք օգնում են պաշտպանվել արևից

Եթե այս մթերքները ներառեք ձեր ամենօրյա կերակրացանկում՝ հուսալիորեն կնվազեցնեք ձեր մաշկի վրա արևի վնասակար ճառագայթների ազդեցությունը։
    
     Քաղցր պղպեղ
    
    
Կարմիր, դեղին, նարնջագույն, այլ կերպ ասած՝ գունավոր պղպեղները պարունակում են բնական բուսական կարոտենոիդ պիգմենտներ: Նրանք հանդիսանում են վիտամին A-ի փոխարինողներ և հզոր հակաօքսիդիչներ: Կարոտինոիդներն օգնում են պաշտպանել մաշկը՝ կանխելով բարակ լիպիդային շերտի քայքայումը, որոնք շրջապատված են բջիջներով:
    
     Դեղին դդմիկ
    
    
Իր վառ դեղին գույնը դդմիկն ստանում է շնորհիվ կարոտինոիդների բարձր պարունակության: Ընդ որում դդմի այս տեսակում այն ռեկորդային քանակ է պարունակում: Բավական է այն ավելացնել աղցանի մեջ կամ պատրաստել քաբաբ, ոչ միայն կբազմապատկեք ամառային կերակրացանկը, այլև կապահովեք սեփական պաշտպանվածությունն արևի վնասակար ճառագայթներից:
    
     Կարմիր լոլիկ
    
    
Լոլիկին բնորոշ գույնը կարմիրն է, որի համար պատասխանատու է լիկոպինը: Բնական գույնով օժտված լոլիկն ունի ուժեղ հակաօքսիդանտ հատկություններ: Այն կանխում է շագանակագեղձի հիվանդություններն ու պաշտպանում մաշկի բջիջներն արևի ճառագայթներից:
    
     Կանաչ թեյ
    
    
Կանաչ թեյի օգտակար հատկությունների մասին շատերն են լսել: Նրանում առկա հակաօքսիդանտները բարերար ազդեցություն են ունենում սրտանոթային համակարգի վրա, կանխում քաղցկեղի որոշ տեսակների առաջացումը, ամրացնում իմունային համակարգը, դուրս հանում օրգանիզմից տոքսինները, նպաստում քաշի կարգավորմանը: Բացի այդ, կանաչ թեյը պարունակում է կատեհինի միացություններ, որոնք ապահովում են ուժեղ պաշտպանությունն UVB և UVA ճառագայթների դեմ։
    
     Ձմերուկ
    
    
Քաղցր և ջրիկ ցելյուլոզի 80%-ը կազմված է ջրից, իսկ դրա կարմիր գույնը ցույց է տալիս բնական հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությունը: Շոգի դեպքում ձմերուկը հիանալի հագեցնում է ծարավը` միևնույն ժամանակ պաշտպանել ձեր մաշկը:
    
     Կակաո
    
    
Կակաոն կազմված է մի քանի տասնյակ օգտակար միացություններից, որոնց մեծ մասն ունեն հակաօքսիդանտի գործառույթը: Կակաոն նվազեցնում է սրտի կաթվածի, ինսուլտի, արյան բարձր ճնշման ռիսկերը և պաշտպանում բջիջներն արևից: Գոնե ամառային սեզոնի մուգ շոկոլադ և օրգանական կակաոն պետք է մշտապես լինեն մեր սեղաններին:
    
     Կապույտ, մանուշակագույն հատապտուղներ
    
    
Ինչ ընդհանուր բան կա հապալասի, սև հաղարջի, մոշի միջև. Դրանք բոլորն էլ հարուստ են բուսական կապույտ-մանուշակագույն պիգմենտներով, որոնք նվազեցնում են քրոնիկ հիվանդությունների ռիսկը:
    
     Քրքումի արմատ
    
    
Այս բույսը պարունակում է քրքումի բնական գույնը. Բացի այն, որ տալիս է դեղին գույնը, ունի նաև հակաբորբոքային հատկություններ, ամրացնում է իմունային համակարգը, խթանում ուղեղի գործունեության և պաշտպանում մաշկը արևի վնասակար ազդեցությունից:

14949 | 0
Facebook