Ամերիկացի, բելգիացի և գերմանացի գիտնականները հայտնել են աղի վտանգի մասին: Աղի չարաշահումը վնաս է հասցնում ստամոքսի միկրոֆլորային և հանգեցնում մի շարք հիվանդությունների: Այս մասին գրում է Nature ամսագիրը:
Գիտնականներն ուսումնասիրել են մկների կղանքը, որոնք մեծ քանակությամբ աղ պարունակող սնունդ են կերել: Պարզվել է, որ կրծողների մոտ նվազել է Lactobacillus murinus բակտերիայի քանակը: Եվ դրանից հետո կենդանիների մոտ ավտոիմունային էնցեֆալոմիելիթ և հիպերթենզիա է հայտնաբերվել:
Իսկ մարդկանց վրա փորձնական հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մեծ քանակությամբ աղի օգտագործումը հանգեցնում է բակտերիաների քանակի նվազեցմանը, ինչպես նաև հիպերթենզիայի առաջացմանը: