Անգլիացի նյարդահոգեբանները գտնում են, որ պաղպաղակը կարելի է համարել մի շարք հիվանդություններ բուժող միջոց: Այն կարող է արագ և արդյունավետ բարձրացնել տրամադրությունը: Պարզվում է` համտեսի ժամանակ ակտիվանում է ուղեղը ճիշտ այնպես, ինչպես երաժշտություն լսելիս կամ սիրելի անձնավորությանը հանդիպելիս: Շոկոլադե պաղպաղակն ամենաուժեղ հակադեպրեսանտներից է. L-տրիպտոֆան ամինաթթուն հակասթրեսային հատկություն ունի: Այս նյութը մասնակցում է այն ռեակցիային, որը հանգեցնում է ուրախության հորմոնի` սերոտոնինի ձևավորմանը: Շոկոլադե պաղպաղակը համարվում է սթրեսի և անքնության դեմ լավագույն միջոցներից: