Ինչից և ինչպես են իրականում ստանում արագ պատրաստվող լապշաները
Արագ պատրաստվող լապշան մի բան ուտելու էժան միջոց է բազում ուսանողների, աշակերտների ու աշխատավորների համար, ովքեր գումար կամ ժամանակ չունեն՝ ճաշարաններում սնվելու կամ տանը պատրաստելու: Ի դեպ, ըստ որոշ հետազոտությունների, այդ լապշաներն առաջացնում են կախվածություն, ինչի մասին վկայում է այն, որ օգտագործողների մեծ մասն ուզում է ամեն օր ուտել այն, անգամ եթե ուրիշ ուտելիքներ ունի: Ինչից և ինչպես են իրականում պատրաստում արագ պատրաստվող լապշաները Արագ պատրաստվող լապշա սկսել են պատրաստել դեռևս 16-րդ դարում՝ Չինաստանում: Այն կերել են չոր վիճակում, կամ էլ թրջել արգանակով: 1958 թվականին Անդո Մումոֆուկին թողարկում է «Chikin Ramen» լապշան՝ հավի մսի համով: Չոր լապշային ավելացրել են համեմունքներ, արգանակի էսքտրակտ ու արմավենու ձեթ: 1972-ին նույն գործարարը թողարկում է Լապշա բաժակի մեջ, որտեղ բաժակի մեջ սկսել են ավելացնել չոր բանջարեղեններ, մսի կտորներ, ծովախեցգետին: Ժամանակակից լապշաների մեջ հավելում են նատրիումի գլյուտամատ E-621, 627, 631, որոնք ուժեղացնում են համային զգացողություններն, ինչպես նաև տրանսճարպեր, կոնսերվանտներ, որոնք կասեցնում են մթերքի մեջ միկրոօրգանիզմների աճը, որ այն չբորբոսնի ու չփչանա: Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան |