Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  երկուշաբթի, 27 սեպտեմբերի, 2021 թ.
Ինսթագրամ

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Մթերքներ, որոնք չի կարելի օգտագործել քաղցած ժամանակ

03:18, երկուշաբթի, 30 օգոստոսի, 2021 թ.
Մթերքներ, որոնք չի կարելի օգտագործել քաղցած ժամանակ

Սուրճ, ցիտրուսային հյութեր, քաղցր գազավորված ըմպելիքներ և կծու համեմունքներ չի կարելի օգտագործել դատարկ ստամոքսին։ Այս մասին ասել է բժիշկ-սննդաբան, նուտրիցիոլոգ, սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Աննա Բելոուսովան։
     Նրա խոսքով՝ կոֆեինը ճնշում է ախորժակը, այդ պատճառով ավելի լավ է սուրճ օգտագործել նախաճաշից որոշ ժամանակ անց։
     Օրվա սկզբին պետք է հրաժարվել նաև կծու համեմունքներից և սոուսներից, քանի որ հակառակ դեպքում մեծանում է գաստրիտի կամ խոցերի առաջացման ռիսկը:
     «Առավոտյան կարող է ինչ-որ բանով սենդվիչ լինել՝ մանանեխով կամ սխտորի համեմունքով պատված։ Մի կողմից դա թարմեցնում է, օգնում արթնանալ, մյուս կողմից՝ ուղիղ ճանապարհ է դեպի գաստրիտ»,- զգուշացրել է Բելոուսովան։
     Նա նշել է, որ դատարկ ստամոքսին վնասակար է նաև գազավորված ջուրը, հատկապես՝ քաղցր: Դատարկ ստամոքսին գազավորված ըմպելիքի հաճախակի օգտագործումը նույնպես հանգեցնում է ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների, ինչպիսիք են` խոցն ու գաստրիտը:
     Բացի այդ, Բելոուսովան ուշադրություն է հրավիրել ցիտրուսային մրգերից հյութերի օգտագործման վրա։ Ինչպես պարզաբանել է սննդաբանն՝ այդ հյութերը պետք է համատեղել լիարժեք նախաճաշի հետ, հակառակ դեպքում դա կհանգեցնի մարսողական համակարգի աշխատանքի խափանումների: Ընդ որում, այդ հյութերը պետք է լինեն բնական, ընդգծել է նա։

| | |
6564 | 0
Facebook