Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ծիրանի կորիզի օգտագործումը ոչ բարենպաստ միջավայր է ստեղծում քաղցկեղի բջիջների աճի ու բազմացման համար

22:06, կիրակի, 12 հուլիսի, 2015 թ.
Ծիրանի կորիզի օգտագործումը ոչ բարենպաստ միջավայր է ստեղծում քաղցկեղի բջիջների աճի ու բազմացման համար
     Ծիրանի կորիզներն անբարենպաստ միջավայր են ստեղծում քաղցկեղի բջիջների աճի վրա, այդ մասին նշել է ամերիկացի գիտնական Էդվարդ Գրիֆինը՝ ուսումնասիրելով B17 վիտամինի հատկությունները, որն իր մեջ պարունակում է ծիրանի կորիզը:
     B17 վիտամինն առկա է ծիրանի, նուշի, բալի, դեղձի, սալորի, խնձորի կորիզներում, ոսպի հատիկներում: 35 տարի առաջ այս վիտամինի կիրառումն արգելվեց չարորակ գոյացությունների բուժման ժամանակ. նշվում էր, որ այն պարունակում է նյութ, որը կարող է թունավորում առաջացնել, մինչդեռ նման դեպքեր չեն արձանագրվել, նույնիսկ ծիրանի կորիզի հաճախակի օգտագործման ժամանակ:
27927 | 10
Facebook