Ծիրանի կորիզներն անբարենպաստ միջավայր են ստեղծում քաղցկեղի բջիջների աճի վրա, այդ մասին նշել է ամերիկացի գիտնական Էդվարդ Գրիֆինը՝ ուսումնասիրելով B17 վիտամինի հատկությունները, որն իր մեջ պարունակում է ծիրանի կորիզը:
B17 վիտամինն առկա է ծիրանի, նուշի, բալի, դեղձի, սալորի, խնձորի կորիզներում, ոսպի հատիկներում: 35 տարի առաջ այս վիտամինի կիրառումն արգելվեց չարորակ գոյացությունների բուժման ժամանակ. նշվում էր, որ այն պարունակում է նյութ, որը կարող է թունավորում առաջացնել, մինչդեռ նման դեպքեր չեն արձանագրվել, նույնիսկ ծիրանի կորիզի հաճախակի օգտագործման ժամանակ: