Նեապոլի համալսարանի գիտնականներն, ուսումնասիրելով ու համեմատելով ավանակի ու կովի կաթի օգտակար հատկությունները, պարզել են, որ ավանակի կաթի մեջ ավելի քիչ է ճարպն ու այն ավելի սննդարար է, քան կովինը: Բացի այդ, ավանակի կաթը պարունակում է օմեգա-3 և ամեգա-6 ճարպային թթուներ, որոնք արյան մեջ իջեցնում են խոլեստերինի քանակը: Ավանակի կաթն իր բաղադրությամբ մոտ է կերակրող մոր կաթին: Այն կարելի է օգտագործել այն նորածինների համար, ովքեր ալերգիա ունեն այլ տեսակի կաթնամթերքից: