Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  հինգշաբթի, 06 օգոստոսի, 2020 թ.

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ո՞րն է թեյ պատրաստելու ճիշտ եղանակը

17:15, երեքշաբթի, 07 հունվարի, 2020 թ.
Ո՞րն է թեյ պատրաստելու ճիշտ եղանակը

Թեյի ոչ ճիշտ պատրաստման պատճառով, այն կարող է վտանգավոր լինել: Այս մասին գրում է Focus հրատարակությունը՝ հղում անելով Գերմանիայի ռիսկերի գնահատման դաշնային ինստիտուտին (BfR):

Ըստ մասնագետների, քանի որ թեյը բնական ծագմամբ նյութ է, այն կարող է պարունակել մանրէներ, խմորիչներ, բորբոս կամ պաթոգեններ, ինչպիսիք են սալմոնելան: Հետևաբար թեյ պատրաստելիս հարկ է խստորեն հետևել արտադրողի ցուցումներին և թեյի տերևները լցնել եռացրած ջրով և թողնել թրմվելու հինգ րոպե:

Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս խմել թեյ, որը թեյնիկում է մնացել մի քանի ժամ:

2019 թվականի հոկտեմբերին Չինաստանի մի խումբ բժիշկներ հայտնաբերեցին, որ կանաչ թեյը կարող է օգտագործվել բջջային թերապիայի ժամանակ, որի ընթացքում հատուկ նյութն ակտիվացնում է մարմնում ներմուծված ցողունային բջիջների խումբը: Բջջային թերապիան օգտագործվում է ժառանգական հիվանդությունների և քաղցկեղի, ինչպես նաև սրտանոթային, նեյրոդեգեներատիվ և աուտոիմուն հիվանդությունների դեմ պայքարում:

| | |
20101 | 0
Facebook
COMMENT.am