Հայտնի են ռեստորաններում մատուցվող ամենավտանգավոր ուտեստները, որոնք կարող են լուրջ վնաս հասցնել առողջությանը, գրում է Lenta-ն։
Ռեստորանների այցելուները կարող են թունավորվել, երբ պատվիրում են աղցաններ, որոնց պարունակության մեջ կա մայոնեզ կամ թթվասեր, սերուցքային կրեմով աղանդերներ և աղացած մսից պատրաստված ուտեստներ՝ կոտլետներ, պաշտետներ, ռուլետներ: Առողջությանը վնաս կարող է հասցնել նաև խոլոդեցը և շաուրման։
Վատ լվացած մրգերի ու բանջարեղենի վրա կարող են մնալ մանրէներ ու վիրուսներ: Ռեստորաններում մատուցված սննդային թունավորումներից ամենատարածված հիվանդություններն են՝ իերսինիոզը, սալմոնելեզը, կամպիլոբակտերիոզը, հեպատիտ A-ն, բակտերիալ դիզենտերիան, ռոտավիրուսը և նորովիրուսը։