Հավկիթն այսօր հանիրավի կերպով դուրս է մնացել բազմաթիվ դիետաներից, սակայն այն անհրաժեշտություն է մարդու օրգանիզմի համար, ասում է բժիշկ, սննդաբան պրոֆեսոր Մարգարիտա Կորոլյովան:
Հավկթի սպիտակուցը պարունակում է բոլոր անհրաժեշտ ամինաթթուները՝ որպես սննդարար բաղադրիչներ: Այդ թվում՝ այնպիսի անփոխարինելի ամինաթթուներ, որոնք չեն արտադրվում օրգանիզմում: Հավկիթում կան ևʹ օգտակար սպիտակուց, ևʹ ճարպեր, օգտակար խոլեստերին, որի կարիքը մեր օրգանիզմը շատ ունի: Հենց դրա շնորհիվ են վերարտադրողական, ինչպես նաև ուղեղի գործառույթները պահպանվում:
Հավկիթը նաև կարգավորում է մակերիկամներում հորմոնների մակարդակը, ինչը կառավարում է սթրեսները:
Հավկիթներ պետք է օգտագործել հավասարակշռված, նաև՝ լինել չափավոր: Եթե հակացուցումներ չկան, կարելի է օրական օգտագործել 3-ից մինչև 5 հավկիթ, նշել է սննդաբանը: