Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Մթերքներ, որ խորհուրդ չի տրվում պահել սառնարանում

22:10, կիրակի, 20 հունվարի, 2019 թ.
Մթերքներ, որ խորհուրդ չի տրվում պահել սառնարանում

Սառնարանն անհրաժեշտություն է կենցաղում` մթերքները պահպանելու համար, բայց ոչ բոլոր մթերքներն են, որ կարելի է պահել այնտեղ: Շատ մթերքներ սառնարանում ավելի արագ են փչանում, փոխում են իրենց համային որակներն ու կորցնում օգտակար հատկանիշները: Ներկայացնում ենք մթերքներ, որոնք չի կարելի սառնարանում դնել:

1. Սոխ
     Սառնարանում բարձր է խոնավության մակարդակը, ինչի հետևանքով սոխը փափկում է այնտեղ, կորցնում իր համը, կարող է նաև նեխել: Այնպես որ, ավելի ճիշտ է սոխը պահել զով, չոր պայմաններում:

2. Ավոկադո
     Սննդի մեջ ավելի ճիշտ է կիրառել թարմ ավոկադոն: Այս միրգը թարմ վիճակում կարելի է կարագի պես քսել հացին ու ուտել: Այն կարելի է պահել սենյակային ջերմաստիճանում:

3. Կարտոֆիլ
     Օսլայի պարունակության պատճառով սառնարանում կարտոֆիլը փոխում է իր համը, դառնում է ջրալի: Ավելի ճիշտ է այս բանջարեղենը պահել մութ, զով վայրում` թղթե կամ ստվարաթղթե տուփերում:

4. Լոլիկ
     Սառնարանում լոլիկը ևս փոխում է իր համը: Լոլիկը կարելի է պահել սենյակային ջերմաստիճանում` արևի ուղղակի ճառագայթներից հեռու:

5.Սուրճ
     Սուրճը հեշտորեն ներծծում է խոնավությունն ու հոտերը: Այն ավելի ճիշտ է պահել հերմետիկ փակվող տարայում` զով ու չոր վայրում:

6. Սխտոր
     Սառնարանում սխտորը շատ արագ փչանում է, իսկ առանց սառնարանի դիմանում է մի քանի ամիս:

7. Ձմերուկ
     Ամբողջական ձմերուկը սառնարանում պահել չի կարելի: Այն սառնարանում կարելի է թողնել կտրտելուց հետո միայն:

8. Մեղր
     Մեղրը սառնարանում բյուրեղանում է, կորցնում համը և առողջարար հատկությունը:

9. Հաց
     Սառնարանում հացի վրա բորբոս է առաջանում:

22027 | 1
Facebook