Ուռուցքաբան-քիմիոթերապևտ Հայկուհի Գյոքչյանը Ֆեյսբուքում գրում է. «Հաստ աղիքի քաղցկեղը Հայաստանում գտնվում է 3-րդ տեղում, ինչո՞ւ, որովհետև մենք չունենք ճիշտ սնվելու ձևավորված մշակույթ, մեր ռացիոնում չափազանց շատ օգտագործում ենք կարմիր միս, մինչդեռ բժշկորեն ապացուցված է, որ կարմիր մսի չարաշահումը նպաստում է հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացմանը, քանի որ դրանում առկա երկաթը՝ հեմը, գրգռում է լորձաթաղանթը: Ըստ նորմայի՝ շաբաթական մարդ պետք է օգտագործի 500 գրամ տավարի միս, ոչ ավելին»: