Լավ լուր` տարբեր տեսակի պանրի բազմամիլիոն երկրպագուների համար: Հետազոտողներն ապացուցել են, որ այս հայտնի մթերքի ամենօրյա ռեժիմով օգտագործումն օգտակար է սրտի և արյան անոթների առողջության համար:
Ամեն օր, թեկուզ փոքր քանակությամբ պանրի կանոնավոր սպառումը թույլ է տալիս ամրապնդել սրտի և արյան անոթները:
Այդպիսին են մեթա-անալիզի արդյունքները, որն իրականացրել են Չինաստանի և Նիդեռլանդների գիտնականները` հետազոտելով ավելի քան 200 000 մարդու:
Հետազոտողները հայտնաբերել են, որ նրանք, ովքեր գերադասում են ամեն օր ուտել պանիր,14% -ով ավելի քիչ են բախվում սրտի իշեմիկ հիվանդության, և 10% -ով ինսուլտի ռիսկի փոխանցումը նվազում է այն մարդկանց մոտ, ովքեր հազվադեպ են սպառում պանիր կամ ընդհանրապես չեն ուտում: Սակայն ուսումնասիրության հեղինակները շեշտում են, որ պանիրը պետք է սպառել չափավոր քանակությամբ: Ընդհանուր առմամբ, հետազոտողներն ընդգծում են, որ առողջության համար կարևոր է չափավորությունը: Պանիրը պետք է լինի օրական մոտավորապես լուցկու տուփի չափ:
Այնուամենայնիվ, հետազոտողները չեն պարզել, թե կոնկրետ որ պանիրն է առավել օգտակար սրտանոթային համակարգի համար: Չի կարելի բացառել, որ այդ մթերքը դրական ազդեցություն է ունենում նաև արյան անոթների առաձգականության և անցունակության համար` նվազեցնելով արյան մեջ վատ խոլեստերինի ցուցանիշները, ինչպես նաև վերականգնում է աղիքային օգտակար բակտերիաները, որոնք անհրաժեշտ են առողջ սրտի և արյան անոթների համար: