Անհրաժեշտ սպիտակուցների պակասը կարող է բարձրացնել երիտասարդների մոտ հոգեկան խանգարումների առաջացման ռիսկը:
Երիտասարդներն, ովքեր շաբաթական 3 անգամից քիչ միս են օգտագործում, գտնվում են ռիսկի խմբում: Սակայն եթե մարդը 30-ն անց է, ապա նրա հոգեկան առողջությունը մեծամասամբ կախված է սուրճի և ածխաջրերի օգտագործումից:
Ըստ Բինգեմթոնի համալսարանի գիտնականների՝ 18-29 տարեկան երիտասարդները կախված են մթերքներից, որոնք բարձրացնում են նյարդային հաղորդիչների միացությունների հասանելիությունն ու ուղեղում դրանց համակենտրոնացումը:
Այդպիսի մթերքների թվին է պատկանում միսը: