Այդ էժան մթերքի օգտագործումը բարելավում է արյա սրտանոթային համակարգի ջերմահաղորդությունը և ամրապնդում սրտամկանի մկանային հյուսվածքները: Նման եզրահանգման են եկել ծովային ջրմուռների դանիացի հետազոտողները:
Նրանք թե' տղամարդկանց, և թե' կանանց խորհուրդ են տալիս պարբերաբար սննդի մեջ օգտագործել ծովային ջրիմուռներ, թեկուզև չոր վիճակում: Այս առաջարկությամբ Դանիայի գիտնականները կիսվել են «Թելեգրաֆ» թերթի էջերում` տեղեկացնելով իրենց հետազոտությունների մասին:
Բժիշկները պարզել են. ջրիմուռի համակարգված օգտագործումը բարելավում է առողջությունը` նվազեցնելով մահվան ռիսկը: Ուսումնասիրության շրջանակում, նրանք խնդրել են հիվանդանոցների հիվանդներին իրենց ուտեստներին ավելացնել չոր ջրիմուռ: