Անհրաժեշտ է օրգանիզմը մշտապես ապահովել սննդարար և օգտակար նյութերով: Այդպիսի նյութերից մեկը բջջանյութն է: Միչիգանի համալսարանի հետազոտողները հայտնում են, որ բջջանյութի բարձր պարունակությամբ մթերքների օգտագործման դեպքում օրգանիզմը կարողանում է դիմակայել տարատեսակ վարակներին: Իսկ դրա համար անհրաժեշտ է սննդակարգում ներառել բջջանյութ պարունակող այնպիսի մթերքներ, ինչպիսիք են բանջարեղենը, ընկուզեղենը, ցորենի հացը: Ի դեպ, բջջանյութը նպաստում է նաև խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը արյան մեջ, օրգանիզմի մաքրմանը, կարգավորում է աղիների աշխատանքը: