Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  երկուշաբթի, 05 դեկտեմբերի, 2016 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
8.50%
,
Եվրոպական Եվրո
7.00%
,
Ռուսական ռուբլի
9.50%
Media Monitoring

Իրադարձություններ

Ընկույզը` ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի կանխարգելիչ

01:10, ուրբաթ, 14 հոկտեմբերի, 2016 թ.
Ընկույզը` ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի կանխարգելիչ

Հարվարդի առողջապահական դպրոցի գիտնականները պարզել են, որ շաբաթական 60 գր ընկույզ օգտագործելով` կարելի է կանխարգելել ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի առաջացումը։ Ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղը քաղցկեղի ամենաուշ ախտորոշվող տեսակներից է. այն ախտորոշվում է հիվանդության վերջին փուլում միայն, և հիվանդների 97 %-ի համար մահացու է լինում։ Գաղտնի զարգանալով` վերջին փուլում ուռուցքն արագորեն ախտահարում է նաև մարսողական համակարգի այլ օրգանները, և բուժումն անօգուտ է դառնում։

75 հազ. կանանց շրջանում ուսումնասիրություններ կատարելով` Հարվարդի դպրոցի գիտնականները պարզել են ընկույզ օգտագործող կանանց շրջանում ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։ Պարզվել է, որ շաբաթական 1 կամ 2 անգամ 28 գրամ ընկույզ օգտագործելու դեպքում ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը 35 %-ով նվազում է։

Գիտնականները նաև պարզել են, որ ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը ծխող և խմող մարդկանց մոտ ավելի մեծ է, այդ հավանականությունը մեծ է նաև քրոնիկ պանկրեատիտով հիվանդ մարդկանց մոտ։ Որոշ մասնագետներ ուղիղ կապ են գտնում նաև շաքարախտի և ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի առաջացման միջև։

2711 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am