Ինչպես տարբերակել օրգանիկ և ԳՄՕ մթերքները
Գենամոդիֆիկացված կամ գենաձևափոխված օրգանիզմները (ԳՁՕ կամ ԳՄՕ) տարեցտարի գրավում են բոլոր շուկաները: Վաճառասեղանների մթերքների 80%-ն, այսպես թե այնպես, պարունակում են ԳՄՕ: Տեղեկատվության պակասի պատճառով սպառողների մեծ մասն անպաշտպան է այս սննդային հարձակման դեմ: Սակայն ուշադիր լինելու դեպքում կարելի է խուսափել կեղծիքից և գնել բնական մթերք: Գենամոդիֆիկացված ապրանքներն իրենց թարմությունը պահպանում են երկար ժամանակ, նրանց վրա չեն նստում միջատները, նաև` այս մթերքներն ունեն իդեալական ձև: Հատկանշական է, որ ԳՄՕ-ները նախապես ստեղծվել են աֆրիկյան քաղցած երկրներին կերակրելու համար: Սակայն մի քանի տարի առաջ հենց այդ երկրներն արգելք են դրալ նման մթերքների ներկրմանը` որոշելով սովել, բայց չսնվել քաղցկեղածին սնունդով: Եվրոպական մի շարք պետություններում, ինչպիսիք են Ֆրանսիան, Գերմանիան, Լյուքսեմբուրգը, Հունաստանը, Հունգարիան, Ավստրիան, ևս արգելել են ԳՄՕ մթերքները: Հայաստանում սպառողն ինքը պետք է իր գլխի ճարը տեսնի` ուշադիր զննելով գնվելիք մթերքները: |