Մրգերն ու բանջարեղենը մաշկի վրա հիմնականում երկու ազդեցություն են ունենում` սնուցող (դեղձ, ծիրան, խնձոր, կաղամբ, գազար) և սպիտակեցնող (վարունգ, բալ, մորի, ազնվամորի, հաղարջ, բողկ):
Սպիտակեցնող բոլոր դիմակներն օգտագործում են շաբաթական երկու անգամ, իսկ սնուցողները` շաբաթական մեկ անգամ: Դրանք կարելի է օգտագործել լոսյոնների տեսքով կամ անմիջապես թարմ մրգերն ու բանջարեղենն օգտագործելով:
Մաշկի` վիտամիններով հարստացումն անհրաժեշտ է տարվա ցանկացած եղանակին ու մաշկի ցանկացած տեսակի համար: