Ճակնդեղի հյութն այնքան էլ հաճախ չի մտնում մեր ամենօրյա ճաշացանկ, սակայն, պարզվում է, ցանկալի կլիներ:
Գիտնականները պնդում են, որ այն պետք է ավելի շատ խմել, քանի որ հիանալի ակտիվացնում և կազդուրում է մարդու ուղեղը, լավացնում է արյան շրջանառությունն ու բջիջները հագեցնում թթվածնով:
Ինչպես փոխանցում է Med-Practic-ը,
ամերիկացի գիտնականները հետազոտություն են կատարել 70 և բարձր տարիք ունեցող 14 այցելուների մասնակցությամբ: Ամեն առավոտ նախաճաշին կամավորների սովորական ճաշացանկին ավելացրել են մեկ բաժակ կարմիր ճակնդեղի հյութ: