Լոլիկը համարվում է ամենատարածված և արժեքավոր բանջարային կուլտուրաներից մեկն աշխարհում։
Այն օժտված է բարձր համային հատկություններով, հարուստ է վիտամիններով (A, B, C, pp), oրգանական թթուներով (կիտրոնաթթու ևխնձորաթթու) և հանքային աղերով (Ca, Na, Mg, Fe և այլն):
Մեծ տարածում ունի նաև լոլիկի հյութը, որը արժեքավոր և վիտամիններով հարուստ զովացուցիչ խմիչք է հասակավոր մարդկանց և դիետիկ կենսամթերք՝ երեխաների ու հիվանդների համար։
Գիտնականների պնդմամբ` լոլիկի հյութը վերականգնում է մկանները ֆիզիկական աշխատանքից հետո:
Լոլիկը ցածրկալորիական է, և այն կարելի է դիետիկ սննդակարգի մեջ ներառել, եթե չկան հակացուցումներ:
Լոլիկի օգտագործումը հատկապես չպետք է չարաշահեն լեղաքարային հիվանդություններ ունեցողները: