Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ձուկը պաշտպանում է ընկճախտից

19:36, շաբաթ, 03 հոկտեմբերի, 2015 թ.
Ձուկը պաշտպանում է ընկճախտից
     Ձկան օգտակար հատկությունների մասին անդրադարձել էինք մեր նախորդ հրապարակումներում: Նշել էինք, որ այն օգտակար է սիրտ-անոթային համակարգի, ոսկրերի, նյութափոխանակության, աչքերի համար:
     Journal of Epidemiology-ն գրում է, որ ձկնեղենի հաճախակի օգտագործումը (շաբաթական 2 անգամ) կանանց մոտ նվազեցնում է դեպրեսիայի առաջացումը: Ձկան մեջ պարունակվող օմեգա-3 ճարպաթթուների ներգործությունը լավացնում են ուղեղի աշխատանքը, իսկ դա նպաստում է նրան, որ կանանց մոտ ընկճախտը նվազում է 25%-ով: Բացի այդ, ձկան մեջ պարունակվող կալցիումի աղերն ամրացնում են նյարդային համակարգը` կանխելով սթրեսի առաջացումը:
10894 | 0
Facebook