Ճապոնացի հրուշակագործ Սինրի Թեձուկան որոշել է նոր կյանք տալ դեռևս 13-րդ դարում ձագած սառնաշաքարային արվեստին, որ «Ամեձաիկու» անվանումն ունի: Այս արվեստի յուրահատկությունն այն է, որ սառնաշաքարի ավանդական բաղադրատոմսով՝ շաքարի օշարակ, օսլա և օրգանական ներկեր, պատրաստվում են սառնաշաքարից կենդանիներ: Բայց այդ ամբողջ աշխատանքը կատարվում է բացառապես ձեռքով, ու չի կիրառվում ոչ մի հատուկ կաղապար: Յուրաքանչյուր սառնաշաքարի արժեքը կազմում է ընդամենը 8 դոլար: