Բանանն իր օգտակար և բուժիչ հատկություններով անգերազանցելի է, ինչի մասին
ներկայացրել ենք մեր տարբեր
հրապարակումներում: Բանանը մեծ քանակությամբ կալիում է պարունակում, ինչն անհրաժեշտ է մկաններին։ Այն նաև բարերար ազդեցություն է թողնում սրտի աշխատանքի վրա:
Պարունակում է վիտամիններ C, E, մեծ քանակի B6: Այս միրգն ամրացնում է իմունիտետը, կանխում մաշկի ծերացումը, ազատում է սթրեսից, անքնությունից, ամրացնում է մազերը, երկաթի մեծ քանակը բարձրացնում է հեմոգլոբինը: Բանանն ունի ստամոքսի թթվայնությունն իջեցնելու հատկություն, ինչն օգնում է այրոցների ժամանակ:
Ծխելը թողնել ցանկացողներին մասնագետները խորհուրդ են տալիս բանան ուտել, այն պայքարում է նիկոտինի դեմ: