Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Դդմի յուղն օգնում է ուղեղի ուռուցքի դեպքում

23:18, շաբաթ, 17 հունվարի, 2015 թ.
Դդմի յուղն օգնում է ուղեղի ուռուցքի դեպքում
     Դդումն օգտակար է գլխուղեղի ուռուցքի, մենինգիտի, մաղձոտության դեպքում: Սպիտակեցնում և փայլեցնում է ատամները, իսկ հյութն օգնում է հազի և կրծքի ցավի դեպքում:
Ժամանակակից բժշկությունը կարծում է, որ դդմի մուրաբան նպաստում է ուղեղի աշխատանքի լավացմանը, իսկ պտղից ստացած պատրաստուկներն ու հյութը օգտակար են սրտին, հանգստացնում են նյարդերն, ունեն քնաբեր հատկություն:
Դդումի պտղամիսն օգտակար է երկաթի սակավության, ստամոքսահյութի ցածր թթվայնության, լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների, կոլիտների սրացման, հիպերտոնիկ հիվանդության դեպքում:
Եթե դդմի յուղը քսեն գլխին կամ կաթեցնեն ականջի մեջ, ապա կօգնի ուղեղի ուռուցքի դեպքում։
Դդումը դիետիկ լավագույն բույսերից է: Քրոնիկ և սուր նեֆրիտի` երիկամների տարբեր հիվանդությունների դեպքում խորհուրդ է տրվում այն ընդգրկել ամենօրյա սննդակարգի մեջ: Թարմ բուսահյութը շատ օգտակար է քրոնիկ փորկապության դեպքում:
Այն օրգանիզմը մաքրում է աղերից և ջրից` չվնասելով երիկամային թաղանթը:
Դդումով շիլան նիհարեցնող միջոց է, մաքրում է օրգանիզմը շլակներից: Դդումի բջջանյութը իջեցնում է տաքությունը, օգնում է բարձր թթվայնությամբ աղեստամոքսային տրակտի խանգարումների դեպքում:
6530 | 0
Facebook