Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ինչպես են չինացիները պատրաստում արհեստական հավկիթ, ու ինչպես այն տարբերել

01:05, ուրբաթ, 23 մարտի, 2018 թ.
Ինչպես են չինացիները պատրաստում արհեստական հավկիթ, ու ինչպես այն տարբերել

Արհեստական ձուն Չինաստանում սկսել են արտադրել տարիներ առաջ: Արտաքինից այն ոչնչով չի տարբերվում բնականից, իսկ ներքուստ տարբերակել կարող է միայն ուշադիր աչքը: Արհեստական հավկիթները նույնպես ունեն կճեպ, սպիտակուց ու դեղնուց, միայն թե այդ բոլորը քիմիական ծագման նյութերի միացութուններ են:

Արհեստական հակիթ
Արհեստական հակիթ
Բժիշկները վստահեցնում են, որ այդպիսի հավկիթներն ուտելը լուրջ խանգարումներ է առաջացնում աղեստամոքսային համակարգում:
Արհեստական հակիթ
Արհեստական հակիթ

Կճեպը պատրաստում են գիպսից, կալցիումից ու պարաֆինից, սպիտակուցն ու դեղնուցը՝ ժելատինի ու կալցիումի ալգինատի խառնուրդից՝ գունանյութերի հավելումով:

Արհեստական հակիթ
Արհեստական հակիթ

Երկարատև օգտագործումից հետո այն ազդում է նյարդային համակարգի վրա, երեխաները դառնում են գերակտիվ, իսկ նրանց մտավոր զարգացվածությունն արգելակվում է:

Արհեստական հակիթ
Արհեստական հակիթ

Արհեստական հավկիթները չինական շուկայում շատ էժան են՝ իսկական հավկիթների արժեքի 25%-ը: Արտաքինից այն գրեթե չի տարբերվում, տարբերակել հնարավոր է միայն եփելուց ու մի քանի ժամ թողնելուց հետո: Այն դեպքում, երբ բնական հավկիթի դեղնուցը դառնում է կանաչակապտավուն, արհեստականինը մնում է դեղին, ավելին, սպիտակուցն էլ է դառնում դեղնավուն ու ճաքճքում է:

Արհեստական հակիթ
Արհեստական հակիթ

Չնայած Չինաստանում արհեստական ձվերի արտադրության արգելքին՝ դրանք լայնորեն արտադրվում են ու անգամ՝ արտահանվում հարևան երկրներ, այդ թվում՝ Ռուսաստան:

Ինչպես են պատրաստում արհեստական հավկիթ
Ինչ տեսք ունի արհեստական հավկիթը
42537 | 0
Facebook