Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  կիրակի, 24 հունիսի, 2018 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
8.50%
ԱՐՑԱԽ.news ԼՐԱՏՎԱԿԱՆ

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ինչից և ինչպես են իրականում ստանում արագ պատրաստվող լապշաները

17:35, կիրակի, 28 հունվարի, 2018 թ.
Ինչից և ինչպես են իրականում ստանում արագ պատրաստվող լապշաները

Արագ պատրաստվող լապշան մի բան ուտելու էժան միջոց է բազում ուսանողների, աշակերտների ու աշխատավորների համար, ովքեր գումար կամ ժամանակ չունեն՝ ճաշարաններում սնվելու կամ տանը պատրաստելու: Ի դեպ, ըստ որոշ հետազոտությունների, այդ լապշաներն առաջացնում են կախվածություն, ինչի մասին վկայում է այն, որ օգտագործողների մեծ մասն ուզում է ամեն օր ուտել այն, անգամ եթե ուրիշ ուտելիքներ ունի:
     Թե ինչպես ու ինչից է պատրաստված այդ լապշան, ներկայացնում է Sovkusom.ru կայքի թղթակիցը: Ըստ աղբյուրի՝ այս լապշաների առավելությունը միայն դրանց մատչելիությունն ու հեշտ պատրաստումն են, իսկ թերությունները բազմազան են: Դրանց բաղադրության մեջ են մտնում բազմաքանակ ճարպեր ու յուղեր, ինչպես նաև՝ տրանսճարպեր, որոք նպաստում են աթերոսկլերոզի, քաղցկեղային հիվանդությունների առաջացմանը: Այն պարունակում է նաև նատրիումի գլյուտամատ, որից կարող են առաջանալ բրոնխիալ ասթմայի ծանր նոպաներ ու բարձրանալ զարկերակային ճնշումը:

Ինչից և ինչպես են իրականում պատրաստում արագ պատրաստվող լապշաները
Ինչից և ինչպես են իրականում պատրաստում արագ պատրաստվող լապշաները
Ի դեպ, նատրիումի գլյուտամատի վնասակար ազդեցության մասին գրել էինք ավելի վաղ:
     Արագ պատրաստվող լապշա սկսել են պատրաստել դեռևս 16-րդ դարում՝ Չինաստանում: Այն կերել են չոր վիճակում, կամ էլ թրջել արգանակով: 1958 թվականին Անդո Մումոֆուկին թողարկում է «Chikin Ramen» լապշան՝ հավի մսի համով: Չոր լապշային ավելացրել են համեմունքներ, արգանակի էսքտրակտ ու արմավենու ձեթ: 1972-ին նույն գործարարը թողարկում է Լապշա բաժակի մեջ, որտեղ բաժակի մեջ սկսել են ավելացնել չոր բանջարեղեններ, մսի կտորներ, ծովախեցգետին: Ժամանակակից լապշաների մեջ հավելում են նատրիումի գլյուտամատ E-621, 627, 631, որոնք ուժեղացնում են համային զգացողություններն, ինչպես նաև տրանսճարպեր, կոնսերվանտներ, որոնք կասեցնում են մթերքի մեջ միկրոօրգանիզմների աճը, որ այն չբորբոսնի ու չփչանա:
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան
Լապշաների պատրաստման տեխնոլոգիան

| | |
38684 | 0
loading...
Facebook
ՄԱՄՈՒԼ.am