Խնդրում ենք սպասել...

Միջազգային

Ռուսաստանում առաջարկել են նվազեցնել օղու թնդությունը

16:05, երեքշաբթի, 26 դեկտեմբերի, 2017 թ.
Ռուսաստանում առաջարկել են նվազեցնել օղու թնդությունը

Ռուսաստանում առաջարկել են նվազեցնել օղու թնդությունը մինչև 37,5 աստիճան՝ 40-ի փոխարեն, հաղորդում է Известия պարբերականը:

Օրենքում համապատասխան փոփոխությունները կարվեն 2018թ. հուլիսի 1-ից:

Նախաձեռնության հեղինակները՝ Դաշնային խորհրդի անդամները, կարծում են, որ դա արվում է օրենքի և միջպետական ստանդարտների միջև հակասությունը հանելու համար:

Համաձայն «Էթիլային սպիրտի արտադրության և շրջանառության պետական կանոնակարգման մասին» օրենքի՝ օղին խմիչք է, որն արտադրվում է 38-56 աստիճան թնդության էթիլային սպիրտի հիմքով:

«Հոգեբանորեն ռուսաստանցի տղամարդկանց մոտ կարծրացած է այն միտքը, որ օղին պետք է թունդ լինի՝ 40 աստիճան, իսկ շիշը՝ կես լիտր ծավալով: Եթե այսօր սկսենք օրինական նման թնդության օղի արտադրել, ապա այն չեն գնի, նույնիսկ եթե այն «համեղ և փափուկ» լինի: Ինքներդ եք հասկանում, որ վերջնական գինը բացարձակ չի փոխվի»,- վստահություն է հայտնել դաշնային և մարզային շուկաների հետազոտությունների կենտրոնի տնօրեն Վադիմ Դրոբիզը:

6782 | 0
Facebook