Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  շաբաթ, 24 փետրվարի, 2018 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
8.50%

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Ինչ ուտել հետտոնական օրերին

00:05, երկուշաբթի, 08 հունվարի, 2018 թ.
Ինչ ուտել հետտոնական օրերին

Տոնական օրերից և ծանրամարս ուտելիքներից հետո մեր օրգանիզմը հանգստի կարիք ունի: Տարբեր աղցաններ և տաք ուտեսներ խառնելով իրար վնասում ենք մեր ստամոքսի նյութափոխանակությունը, մարսողությունը, ինչպես նաև մարմնի կազմվածքը։ Հարկավոր է ուտել այպիսի մթերքներ, որոնք ավելի հեշտ է մարսելը, թեթև են և ոչ յուղալի: Առաջարկում ենք օրգանիմզը բեռնաթափելու տարբերակներ:
    
     Առաջին նախաճաշ անյուղ շիլա, գազարի աղցան մի կաթիլ ձիթայուղով, մեկ հատ նարինջ կամ խնձոր, ոչ քաղցր սուրճ:
    
     Ճաշ բանջարեղենային ճաշ, խաշած բրոկոլի, գազարով աղցան, կիվի, սև հաց
    
     Ընթրիք ծովամթերք, խաշած ծաղկակաղամբ, հավի կրծքամսի գրիլ լիմոնի հյութով, բրինձ (ոչ մաքրած), քերած խնձոր լիմոնի հյութով և նանայով թեյ։

Մսային ճաշատեսակները հետտոնական բեռնաթափման ժամանակ նույնպես թույլատրելի են: Ցանկալի է տապակած մսի փոխարեն ուտեք խաշած հավ կամ ձուկ:

9454 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am
Քսակ > Կուտակիր՝ ծախսելով
ԱՐՑԱԽ.news ԼՐԱՏՎԱԿԱՆ