Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  հինգշաբթի, 14 դեկտեմբերի, 2017 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
9.00%

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Գիտնականները դարձյալ ահազանգում են աղի վտանգի մասին

21:35, հինգշաբթի, 16 նոյեմբերի, 2017 թ.
Գիտնականները դարձյալ ահազանգում են աղի վտանգի մասին
     Ամերիկացի, բելգիացի և գերմանացի գիտնականները հայտնել են աղի վտանգի մասին: Աղի չարաշահումը վնաս է հասցնում ստամոքսի միկրոֆլորային և հանգեցնում մի շարք հիվանդությունների: Այս մասին գրում է Nature ամսագիրը:
     Գիտնականներն ուսումնասիրել են մկների կղանքը, որոնք մեծ քանակությամբ աղ պարունակող սնունդ են կերել: Պարզվել է, որ կրծողների մոտ նվազել է Lactobacillus murinus բակտերիայի քանակը: Եվ դրանից հետո կենդանիների մոտ ավտոիմունային էնցեֆալոմիելիթ և հիպերթենզիա է հայտնաբերվել:
     Իսկ մարդկանց վրա փորձնական հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մեծ քանակությամբ աղի օգտագործումը հանգեցնում է բակտերիաների քանակի նվազեցմանը, ինչպես նաև հիպերթենզիայի առաջացմանը:
25213 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am