Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  երեքշաբթի, 12 դեկտեմբերի, 2017 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
9.00%

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Սպիտակ սնկի հաճախակի օգտագործումը դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը

00:05, կիրակի, 19 նոյեմբերի, 2017 թ.
Սպիտակ սնկի հաճախակի օգտագործումը դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը
     Սննդակարգում սպիտակ սնկի հաճախակի օգտագործումը դանդաղեցնում է օրգանիզմում ծերացման գործընթացները: Սպիտակ սունկն իր մեջ միանգամից 2 հակաօքսիդանտ է պարունակում, որոնք էլ ապահովում են երկարակեցությունը: Խոսքն էրգոտիոնեինի և գլուտաթիոնի մասին է:
     Փենսիլվանիայի համալսարանի պրոֆեսոր Ռոբերտ Բիլմենը պնդում է, որ այդ նյութերն օգնում են չեզոքացնելու ազատ ռադիկալների հասցրած ազդեցությունը: Իսկ դրա վնասը կապված է այնպիսի հիվանդությունների զարգացման վտանգի հետ, ինչպիսիք են քաղցկեղը, սրտի իշեմիկ հիվանդությունը, Այցհեյմերի հիվանդությունը և այլն:
     Առավել շատ էրգոտիոնեին և գլուտաթիոն է պարունակվում սպիտակ սնկի մեջ, ավելի քիչ՝ շամպինիոնի:
11562 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am