Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  հինգշաբթի, 23 նոյեմբերի, 2017 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
9.00%

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Սուրճն ստիպում է ավելի շատ քաղցրեղեն ուտել և գիրանալ. գիտնականներ

02:10, երկուշաբթի, 11 սեպտեմբերի, 2017 թ.
Սուրճն ստիպում է ավելի շատ քաղցրեղեն ուտել և գիրանալ. գիտնականներ

Քորնելիի համալսարանի գիտնականները հետազոտություն են անցկացրել և պարզել, որ կոֆեինը քաղցրի համի համար պատասխանատու ընկալիչներ է պարունակում: Արդյունքում նրանք, ովքեր մշտապես սուրճ են ըմպում, մեծ քանակությամբ շաքար են օգտագործում և մեծ դժվարությամբ են ազատվում ավելորդ քաշից: Գոյություն ունի միֆ, որ սուրճը ճնշում է ախորժակն ու թույլ է տալիս արագ ազատվել ավելորդ քաշից: Սակայն Քորնելիի համալսարանի գիտնականներն այլ բան են պնդում: Գիտնականները եզրակացության են եկել, որ կոֆեինը նվազեցնում է շաքարի հանդեպ ընկալիչների զգայունությունն ու փոխում ուտելիքի համը: Արդյունքում սուրճի սիրահարներն ավելի շատ քաղցրավենիք են ուտում և ավելի արագ ավելորդ քաշ հավաքում: Համապաասխան հետազոտությունը հրապարակվել է Food Science ամսագրում:

37623 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am