Խնդրում ենք սպասել...

Ի՞նչ ենք ուտում, հագնում, դիտում

Սննդամթերքի ո՞ր տեսակները կարող են վտանգ ներկայացնել շոգ եղանակին

01:15, կիրակի, 27 օգոստոսի, 2017 թ.
Սննդամթերքի ո՞ր տեսակները կարող են վտանգ ներկայացնել շոգ եղանակին
     Կան մթերքներ, որոնք օգտագործելիս ամռանը պետք է զգուշավորություն ցուցաբերել: Խոսքը, մասնավորապես, մսի մասին է: Կոտլետը կիսաեփելու դեպքում կարող եք առողջության համար վնասակար E.coli բակտերիայով վարակվել, ասում են մասնագետները: Կարևոր պայման է, որպեսզի մթերքներն ամռանը սառնարանում մնան 4 ժամից ավելի: Ոստրեները ևս վնասակար են ամռանը, դրանք վնասակար են այնպիսի բակտերիաներով, ինչպիսիք են Vibrio vulnifics-ն ու Vibrio parahaemolyticus-ը: Սեխը ևս ունի վտանգավոր Listeriа բակտերիա, այդ իսկ պատճառով այն անհրաժեշտ է մանրակրկիտ լվանալ: Հարկ է զգույշ լինել նաև շոգ եղանակին ձու օգտագործելիս: Լոլիկը ևս անհրաժեշտ է մանրակրկիտ լվանալ:
34862 | 0
Facebook