Խնդրում ենք սպասել...

Իրադարձություններ

Հացի արտադրությունը 2.4 %-ով նվազել է

12:35, կիրակի, 16 հուլիսի, 2017 թ.
Հացի արտադրությունը 2.4 %-ով նվազել է

ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայության տվյալներով առաջին եռամսյակում գների փոփոխություն է արձանագրվել առաջին անհրաժեշտության որոշ սննդամթերքների գների մեջ:

Այսպես, Հայաստանում 2017 թվականի հունվար-մայիսի ամիսներին արտադրվել է 114.6 հազար տոննա հաց, ինչը 2016թ-ի նույն ժամանակահատվածի համեմատ 2.4 տոկոսով նվազել է:

Նշված ժամանակահատվածում 7.7%-ով աճել է ալյուրի արտադրությունը. եթե 2016 թ-ի հունվար-մայիսին արտադրվել է 64 հազար տոննա ալյուր, ապա այս տարի՝ 68.9 հազար տոննա: Հունվար-մայիս ամիսների ընթացքւմ 12.1%-ով ավելացել է հրուշակեղենի արտադրությունը՝ կազմելով 6 682.8 տոննա, մակարողենի արտադրությունը՝ 20.1%-ով (1 496.4 տոննա): ԱՎԾ-ի փոխանցմամբ`հունվար-մայիսին ավելացել է նաև ձավարեղենի արտադրությունը. մասնավորապես, արտադրվել է 470.4 տոննա ձավարեղեն` ապահովելով 49.6 տոկոսի աճ:

4106 | 0
Facebook