Նռան հյութի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է օրգանիզմը սթրեսներից ու բարձրացնում է աշխատունակությունը։ Նռան կորիզներում պարունակվող յուղը վերականգնում է օրգանիզմի հորմոնային հավասարակշռությունը, բարձրացնում հեմոգլոբինը։ Բացի այդ, նռան հյութը նվազեցնում է ճարպակալման հակվածությունը, քանի որ չափազանց քիչ կալորիաներ է պարունակում։ Նպաստում է արյան ճնշման կարգավորմանն, ինչն էլ նվազեցնում է սրտի կաթվածի, ինսուլտի, երիկամային անբավարարության վտանգը։ Մասնագետերը նշում են, որ նռան հյութը
քաղցկեղի դեմ պայքարում լավագույն միջոցներից է, նաև դանդաղեցնում է ծերացումը՝ շնորհիվ հակաօքսիդանտների։