Մթերքներ, որ պետք է իսպառ բացառել սննդացանկից. մաս 1-ին
Մենք այն ենք, ինչ ուտում ենք, ասում է ասացվածքը: Իսկ ժամանակակից աշխարհում դժվար է գտնել ոչ միայն առողջարար, այլև ոչ վնասակար ուտելիք: Ներկայացնում ենք առողջության համար առավել մեծ վնաս պարունակող սննդամթերքի ցանկ, որի օգտագործումը հարկ է եթե ոչ ամբողջովին բացառել, ապա գոնե նվազագույնին հասցնել: Նատրիումի գլյուտամատ: Չպետք է ուտել Е-621 (նատրիումի գլյուտամատ) հավելանյութով որևէ սնունդ: Եթե փաթեթավորման վրա կարդաք այս գրառումն, ապա այն մի գնեք ոչ ի դեպքում: Այն համի ուժեղացուցիչ է, որը հիմա ավելացնում են անգամ ամենաանսպասելի ուտելիքների մեջ՝ հասարակությանը դրանից կախման մեջ գցելու համար: Շաքարի փոխարինիչներ: Չնայած սրանց մեջ չկա շաքար և դրանց հաշվին կարելի է լավ տնտեսել, այնուամենայնիվ, դրանց չի կարելի վստահել: Պարզվում է, որ քաղցր համ ստանալով՝ մեր կերակրափողն սկսում է մտածել, թե կստանա ածխաջրեր, բայց դրանք չկան: Այս խաբկանքից հետո ցանկացած ածխաջուր, որն ընկնում է մեր օրգանիզմ հետագա 24 ժամերի ընթացքում առաջացնում են քաղցի ուժեղ զգացում: Ուստի ոչ մի դեպքում չի կարելի օգտագործել շաքարի փոխարինիչներ: Տրանսճարպեր: 72,5%-անոց յուղերը ոչ մի դեպքում չի կարելի օգտագործել: Դրանք տրանսճարպեր են՝ ցածր սորտի բուսայուղեր՝ ջրածնի հետ հարված: 82,5%-ից պակաս յուղեր չեն լինում: Եթե չեք կարողանում գտնել նման յուղեր, լավ է օգտագործեք բուսայուղեր: Աղ դրած ծովատառեխ (селедка)՝ պլաստիկե փաթեթավորմամբ: Աղ դրած ծովատառեխը պահպանվում է միայն ձեթի մեջ: Ոչ ձեթի, ոչ քացախի մեջ այն չի պահպանվում: Իսկ եթե այն առանց ձեթի է, ուրեմն դրա մեջ ավելացրել են ուրոտրոպին: Կարմիր աղ դրած ձկնկիթ: Սկզբունքը նույնն է, կարմիր ձկնկիթը երկար չի պահպանվում, եթե սառեցված չէ կամ շատ աղ դրած: Եթե վաճառվում է քիչ աղ դրած վիճակում, ուրեմն դրան ավելացրել են կամ ուրոտրոպին, կամ լիմոնի աղ: Գիտակցաբար գենոմային ինժեներիայի ենթարկված մթերքներ: Կանաչ ոլոռ (պահածոյացված) Եգիպտացորեն (պահածոյացված) Ներկրված կարտոֆիլ Խեցգետնի ձողիկներ - դրանք խեցգետնի էսենցիա է՝ սոյայի հետ խառնած) Կակաո Եգիպտացորենի ձողիկներ և շաքարով փաթիլներ: Եթե գնում եք եգիպտացորենի փաթիլներ, ձողիկներ, ապա դրանք ոչ մի դեպքում չպետք է լինեն քաղցր: Պատճառն այն է, որ շաքարը դրա արտադրության մեջ չի կիրառվում, քանի որ այն այրվում է 140 աստիճան ջերմության դեպքում: Ուստի օգտագործում են շաքարի փոխարինիչներ, այս դեպքում՝ ցիկլոմատ: Շիլաներ՝ բնականին փոխարինող բուրավետիչներով և ներկանյութերով: Դրանք քիմիական նյութեր են, որոնք ունեն տանձի, բանանի, ելակի և այլնի համ ու հոտ, սակայն ոչ մի աղերս՝ բնական մրգերի հետ: |