Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  երեքշաբթի, 30 մայիսի, 2017 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
13.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
5.00%
,
Ռուսական ռուբլի
8.25%

Հետաքրքիր է

Ինչու է կարտոֆիլը կանաչում և ինչ վնաս կարող է հասցնել կանաչած կարտոֆիլը

20:10, կիրակի, 19 մարտի, 2017 թ.
Ինչու է կարտոֆիլը կանաչում և ինչ վնաս կարող է հասցնել կանաչած կարտոֆիլը

Կարտոֆիլն ամբողջ աշխարհում ամենատարածված բանջարեղեններից մեկն է և բնակչության սննդի հիմնական մասը: Ինչպես և լոլիկը, կարտոֆիլը ևս ցողունում ու տարևներում պարունակում է գլիկոալկալոիդներ, որոնք վնասակար են առողջության համար: Կարտոֆիլի ուտելի մասը` պալարներն, անվնաս են, սակայն միայն այն դեպքում, երբ չեն ծլել ու չեն կանաչել: Կանաչ կարտոֆիլը պարունակում է սոլանին, որն ի հայտ է գալիս ուլտրամանուշակագուն լույսի ազդեցության տակ: Մեծ քանակությամբ սոլանին ընդունելու դեպքում կարող են ի հայտ գալ թունավորման նշաններ` սրտխառնոց, փսխում, փորլուծություն, որոնք ծանր ընթացքի դեպքում կարող են հանգեցնել մահվան: Այդ պատճառով էլ կարտոֆիլը պետք է պահել մութ և զով վայրում:

5546 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
ՄԱՄՈՒԼ.am